Garantia produselor

Garanția produselor
GARANTIA PRODUSELOR:

Pentru a beneficia de garantie produsele trebuie insotite de factura fiscala si/sau certificatul de garantie dupa caz. In cazul in care produsele nu sunt insotite de aceste documente, vor fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Garantia nu acopera urmatoarele situatii:
a. produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate;

  1. produsele utilizate in conditii neadecvate (supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul acestora;
  2. defectiuni aparute ca urmare a unei manipulari si pastrari necorespunzatoare (de ex. aplicarea de socuri, interactiunea cu detergenti, cosmetice sau produse petrochimice, pastrarea in medii cu praf, umezeala excesiva sau agenti corozivi, campuri magnetice puternice, mentinerea bateriei in stare consumata in interiorul ceasului, etc);
  3. deteriorari derivate din uzura, vechime (de ex. alterarile culorii sau a materialului etc.); e. certificatul de garantie si factura fiscala nu sunt prezente cand se solicita service.
Obligațiile Consumatorului

În temeiul art. 17 din Legea nr. 449/2003, consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Sancțiunea nerespectării acestei obligații constă în decăderea consumatorului din dreptul de a mai putea solicita remedierea lipsei de conformitate.

Garantia legala de conformitate:

Termenul de garanție de conformitate este de 12 luni și se calculează de la data livrării produsului.
Este posibil ca unele produse să beneficieze de un termen de garanție mai lung, termen ce este oferit de către producător.

Pentru produsele folosite se poate conveni cu vânzătorul reducerea termenului de 2 ani, dar nu mai puțin de un an de la data livrării produsului.

Termenul de garanție legală de conformitate, în cazul produselor de folosință îndelungată a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, se reduce la această perioadă.

0

Inscriere Newsletter

Completați detaliile dvs. și va vom tine la curent cu noutatile